Turistička organizacija opštine Negotin i ove godine brojnim programima i aktivnostima uključila se u međunarodnu manifestaciju obeležavanja Dana Dunava. Centralna proslava uz brojne programe organizovana je juče na obali Dunava, na Kusjaku.

Program su otvorili Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin i Tatjana Panić, član Opštinskog veća zadužena za kulturu i turizam.

Dvadesetak dečaka i devojčica, takmičilo se u pecanju ribe na plovak. Najbolji rezultat kod dečaka ostvario je Kristijan Barbulović, drugo mesto pripalo je Davidu Porkarinović, a treće Lazaru Popoviću. Kod devojčica, najuspešnija je bila Dunja Petković, drugo mesto zauzela je Jovana Radulović, a treće Milica Tujkić. Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Timok“, najbolje plasirane takmičare nagradila je peharima i medaljama, a svi učesnici nagrađeni su, diplomama, štapovima i hranom za pecanje.

Tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Kusjački kotlić“ i ove godine je privuklo najveću pažnju i znatiželju posetilaca Kusjačke plaže. Ove godine za takmičenje se prijavilo 15 ekipa. Posle dvočasovnog pripremanja žiri je ocenio da je najbolju riblju čorbu pripremila ekipa iz Samarinovca. Drugo mesto pripalo je ekipi “Alasi” iz Dušanovca, a treće ekipi „Bistro“ iz Zaječara. Pobednicima ovogodišnjeg takmičenja, pored pehara i medalje, pripao je i kotlić, a kao i ranijih i ove godine posetioci na Kusjaku bili su u prilici da probaju riblje čorbe koje su pripremili takmičari, ali i organizatori.

Burnim aplauzima dočekani su i učesnici Dunavske regate, koja je i ove godine u čast Dunavu, organizovana na relaciji Mihajlovac-Kusjak. Pehar za najveseliju posadu pripao je i ovoga puta posadi „Negotinci“.

U popodnevnim satima održano je i takmičenje u veslanju. Prvo mesto osvojila je ekipa "Tigrovi", drugo "Dunavski vukovi", a treće "Fantomi".

Posetioci i učesnici ovogodišnje manifestacije mogli su da uživaju i u dobroj svirci bendova „Play On“ i Negotinski kavaljeri.


Izvor: Negotin.rs