U okviru projekta "Zamena svetiljki u postojećem sistemu javne rasvete na teritoriji opštine Negotin" održane su dve edukativne radionice na temu energetski efikasnog ponašanja i upoznavanja sa karakteristikama LED rasvete.

Zahvaljujući saradnji opštinske uprave i predstavnicima škola na teritoriji opštine Negotin, veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola odazvao se pozivu za radionice imajuću priliku da stekne osnovne informacije o samom projektu u toku koga će biti instalirana nova LED rasveta u delu javne rasvete.

Srednjoškolci koje je zanimala ova tema imali su prilike da prisustvuju radionici organizovanoj u svečanoj sali Negotinske gimnazije.

Za sve zainteresovane osnovce, edukativna radionica je održana u školskoj biblioteci OŠ "Branko Radičević".

Na radionicama su imali prilike da steknu informacije o energetski efikasnom ponašanju, uštedama i ekološkim efektima kojima ono doprinosi.

U okviru navedenog projekta pored održanih radionica za učenike biće štampan i priručnik za građanstvo o energetski efikasnom ponašanju i održana stručna predavanja za tehničko osoblje koje će raditi na održavanju nove LED rasvete.

Ove aktivnost predstavljaju učešće opštine Negotin u projektu "Zamena svetiljki u postojećem sistemu javne rasvete na teritoriji opštine Negotin".

Budžet ovog projekta predstavlja nagradni fond od 250.000 evra za prethodno unapređen sistem naplate poreza, dobijen od Švajcarske razvojne agencije SDC i Nemačke agencije za međunarodnu saradnju GIZ, koji će biti namenski upotrebljen za uvođenje nove LED rasvete na glavnim saobraćajnicama u gradu i svim selima na teritoriji opštine Negotin.


Izvor: Negotin.rs