Naši najmlađi sugrađani ukrasili su juče svojim raznobojnim kostimima Gradski trg u Negotinu. Ovogodišnji karneval organizovala je Turistička organizacija opštine Negotin, a program „Škole svome gradu“ Narodna biblioteka „Dositej Novaković” u saradnji sa Vrtićem „Pčelica”, gradskim i seoskim osnovnim školama i uz podršku Opštine Negotin.

 

Program odlagan dva puta zbog loših vremenski prilika, relizovan je juče. Šarena povorka koju su činili mališani iz Dečijeg vrtića „Pčelica“, učenici osnovnih gradskih i seoskih škola ulepšala centar grada vraćajući sve prisutne u svet bajki, crtanih filmova, dečije mašte.

 

Dečiji karneval i ove godine privukao je veliki broj naših sugrađana. Roditelji, bake i deke, starija braća i sestre šetali su uporedo sa najmlađima i divili se karnevalskim maskama koje su defilovale našim gradskim trgom.

Po završetku karnevala na otvorenoj sceni na Gradskom trgu, održana je i manifestacija „Škole svome gradu“. Na sceni su se smenjivali ples, pesma, folklor, ritmika, gluma, recitovanje. Program su pripremila deca vrtića i osnovnih škola sa teritorije opštine Negotin, sa svojim vaspitačicama, učiteljicama i nastavnicama.


Izvor: Negotin.rs