Raspodelom opreme za pčelarstvo nastavljen je projekat u okviru koga Evropska unija u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i lokalnom samoupravom opštine Negotin, pomaže oporavak malih poljoprivrednih domaćinstava.

Raspodela paketa pomoći gazdinstvima koja su imala štete u poljoprivredi tokom poplava 2014.godine, izvršena je u prostorijama JKP Badnjevo na Radujevačkom putu, u Negotinu.

Nakon aprilske dodele paketa pomoći poljoprivrednim gazdinstvima za prolećnu setvu, raspodela se nastavila dodelom paketa opreme za pčelarstvo. Ovog puta izvršena je raspodela poljoprivrednicima koji su se prijavili za pakete opreme za pčelarstvo, tačnije košnice. U sklopu ovog paketa svako od poljoprivrednika je dobio po 7 košnica LR sa 3 nastavaka. Pomoć u košnicama su dobila 5 poljoprivredna proizvođača. Raspodeli su prisustvovali i profesor pčelarstva na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu dr Nebojša Nedić i član opštinskog veća za poljoprivredu Dejan Stefanović.

Raspodela paketa pomoći vršiće se u više faza tokom 2016.godine, zavisno za koje pakete pomoći su se poljoprivrednici izjasnili prilikom popunjavanja zahteva.

U toku 2016.godine 315 proizvođača će dobiti pomoć u okviru različitih paketa. Do sada je u okviru projekta 146 poljoprivrednika dobilo pakete pomoći. Ostali će svoje pravo ostvariti kasnije tokom godine, zavisno od paketa koji im je pripao. Svi poljoprivrednici će biti blagovremeno obavešteni kada bude isporuka tih paketa pomoći.


Izvor: Negotin.rs