Besplatni oglasnik

Služba za zaštitu životne sredine Opštinske uprave opštine Negotin, realizovala je ekološku akciju „Moj grad čist i lep 2016“. Akcija je organizovana povodom obeležavanja 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine.

- Akcija je organizovana pod sloganom “Moj grad čist i lep 2016.” i realizovana je u saradnji sa učenicima i nastavnim osobljem svih osnovnih i srednjih škola, kao i sa radnicima koji su angažovani na sprovođenju javnih radova u službi za zaštitu životne sredine. Na zajedničkom sastanku sa direktorima osnovnih i srednjih škola dogovorene su lokacije koje treba da se očiste. Tom prilikom smo vodili računa da se očiste školska dvorišta, neposredna okruženja pored škola, prilazni putevi školama i parkovske površine u blizini škola. Cilj ove akcije je da mlađa populacija pokaže odnosno podstakne javnost da promene svoj odnos prema prirodi i životnoj sredini i da se oni uključe u očuvanje i zaštitu zdrave životne sredine – rekao je Slobodan Dijanović, šef Službe za zaštitu životne sredine.

Akcija je organizovana u Negotinskoj gimnaziji, Poljoprivrednoj školi „Rajko Bosnić“ , Tehničkoj školi, Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ i osnovnim školama „Branko Radičević“ , „Vuk Karadžić“, „Vera Radosavljević“ i „12 Septembar“.

- Rado smo se odazvali akciji da pomognemo i da očistimo ne samo okolinu škole već i naselje u kome se nalazi škola. Mi imamo sreće da smo škola koja se nalazi u prirodnom, zelenom okruženju pa smo trećeg časa učenici sa razrednim starešinama, učiteljicama i predmetnim nastavnici, kao i radnici škole izašli da organizovano očistimo okruženje od kabastog otpada. Najbolja odeljenja će biti nagrađena loptama što je i dodatni motiv za bolji rezultat akcije – kaže Dragan Đukić, direktor OŠ „Branko Radičević“.

Negotinska gimnazija takođe učestvuje u svim akcijama koje organizuje opština Negotin.

- Na inicijativu Službe za zaštitu životne sredine uzeli smo učešće i u ovoj akciji kojom se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine. Simbolično smo hteli da probudimo Negotince da čuvaju svoju životnu sredinu, jer Negotin je lep grad i zaslužuje da bude čist. Učenici su se rado odazvali i sigurno treba razmišljati da se ovakve akcije organizuju nekoliko puta godišnje – rekao je Slađan Mihajlović, profesor Negotinske gimnazije.

Služba za zaštitu životne sredine obezbedila je za sve škole gumene rukavice i vreće za sakupljanje otpada .


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB