Velika akcija kompanije MOZZART „Sto terena za jednu igru“ ovog puta nastavljena je u Negotinu, čiji su građani u Borskoj ulici dobili obnovljeno košarkaško igralište. Teren je juče svečano otvoren u prisustvu velikog broja ljubitelja košarke, negotinskih košarkaša i košarkašica, ali i Dušana Mandića koji je teren predložio preko sajta www.deotvogzivota.com, zahvaljujući kome je Negotin dobio novo mesto za druženje i nadmetanje u sportu koji je našem gradu doneo najviše radosti.

Zasluge za „oživljavanje“ terena u Borskoj pripadaju i građanima Negotina, koji su glasovima podržali predlog Mandića, inače trenera KK "Hajduk Veljko".
- Potrebno nam je što više ovakvih terena, jer se na ovakvim terenima stvara ono šta nam je potrebno. Imamo dosta košarkaša, ali nam nedostaju asovi, a oni se stvaraju upravo na ovakvim terenima, jer imaju mogućnost da svoju kreativnost i košarkašku maštu dovedu do savršenstva - rekao je Mandić.

Okupljeni građani Negotina, nakon MOZZARTOVE akcije sređivanja terena, pokrenuli su akciju prikupljanja potpisa za sređivanje Borskog naselja.

Na otvaranju terena bio je i Milan Škundrić, Negotinac koji je nakon polusezone u Partizanu postao stipendista North West Nebrasca koledža. On je zahvalio na obnovljenom terenu i rekao:
- Ja sam bio veoma mali kada su ovde igrale legende Negotina. Ovo je divna stvar što je Mandić uradio, jer ljudi mogu da izađu napolje i igraju košarku, umesto da ostanu kod kuće.

Kompanija MOZZART je u projekat realizacije obnove STO TERENA ušla sa idejom da pošalje poruku o važnosti sporta, rekreacije i zdravog načina života.
- S obnovom nastavljamo dok ne stignemo do 100. terena. Potrudićemo se da iskoristimo lepo vreme i u skladu sa svojim mogućnostima pomognemo lokalnim zajednicama da dobiju mesta za druženja i basket. I dalje svi zainteresovani mogu predložiti svoj teren na sajtu www.deotvogzivota.com - rekla je Vida Savić, predstavnica kompanije MOZZART.

Da podsetimo, pre Negotina, kompanija MOZZART obnovila terene u Prijepolju, Pirotu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kruševcu, Mačvanskoj Mitrovici, Velikoj Drenovi, Feketiću, Vrnjačkoj Banji, Šapcu, Valjevu, Pribojskoj banji, Preševu, Kovinu, Rumi i Nišu.

Akciju kompanije MOZZART podržala su brojna imena iz sveta košarke: Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Nikola Peković, Darko Miličić, Marina Marković, Marko Cvetković, i mnogi drugi.